Multi-tabling

Hyvä lukija, tämä artikkeli on pääosin vuodelta 2011, osin myös vuodelta 2013 ja siksi se sisältää jonkin verran vanhentunutta tietoa.


Usein pokeria paljon pelaavat henkilöt kyllästyvät vahtaamaan vain yhtä pöytää kerrallaan. Lisäksi vain yhdellä pöydällä pelaaminen voi pienillä panoksilla tuottaa vain vähän. Monet nettipokeripalvelut mahdollistavat nykyään multi-tablingin, eli monessa pöydässä pelaamisen samanaikaisesti. Jotkut taituroivat jopa 20 pöydällä samanaikaisesti. Se on todella haastavaa ja stressaavaa. Toisaalta sellainen voi olla melkoisen tuottavaa touhua mikäli vain ajatukset pysyvät läjässä ja keskittyminen ei herpaannu. Multi-tabling on suositeltava harrastus niille pokerifaneille, jotka katsovat olevansa "voittavia pelaajia", eli sellaisia henkilöitä, jotka ansaitsevat rahaa enemmän kuin menettävät tässä pelissä.

Jotkut nettipokerin pelaajat mieltävät multi-tablingin parhaaksi pelistrategiaksi voitollisessa pelaamisessa jos pelipöydän panokset ovat alhaiset. Korkeiden panosten pöydissä voi olla järkevintä keskittää kaikki aivoenergia juuri siihen hetkeen ja juuri siihen tilanteeseen. Aloittelijoille multi-tabling voi olla iso mullistus. Kulttuurishokin jälkeen multi-tabling voi osoittautua jännittävämmäksi touhuksi, mutta ihan heti vasta-alkajan ei kannattane loikata kymmeneen peliin. Erityisesti turnamentit ovat hauskoja pelata multi-tabling-periaatteella. Melkein jokainen suosituimmista pokerisivustoista tarjoaa pelaajilleen mahdollisuuden multi-tablinkia varten. On hyvä poimia vaihtoehtojen laajasta kirjosta sellainen pelialusta, jossa on riittävästi aikaa pelata montaa pöytää samanaikaisesti. Osa pelipaikoista on sellaisia, joissa tempo on kova. Esimerkiksi Ultimate Bet on nopeimpiin rinkeihin kuuluva alusta. Esimerkiksi Party Poker puolestaan on sitä hitaampi.

Aluksi multi-tablingin ihmeellisessä maailmassa noviisin kannattaa pelata kahta pöytää samanaikaisesti. Pelien aikana on syytä miettiä onko vauhti liian hätäinen ja sitäkin tärkeämpää on noteerata, onko tullut tehtyä liikaa huonoja ratkaisuja pelin aikana? Jos fiilis on sellainen, että jompi kumpi edellä mainituista asioista ei nappaa, kannattaa vähentää pelattavien pöytien määrää tai sitten siirtyä alhaisempien panosten äärelle.

Jos pokeripalvelu on avattu tietokoneen monitorille, se voi viedä tilaa muilta asioilta. Tämä on ikävä juttu erityisesti multi-tablingissa, joten yksi tapa investoida pokeriin onkin hankkia isompi monitori tai sitten kytkeä kaksi (tai useampia) monitoreita rinnakkain. Nykypäivän näytönohjaimet mahdollistavat kahden monitorin pitämisen pöydällä siten, että niitä ohjataan yhdellä tietokoneella, yhdellä hiirellä ja yhdellä näppäimistöllä. Tämä on erinomainen ratkaisu erityisesti jos molemmat näytöt ovat LCD- tai LED-tekniikalla toteutettuja. Perinteiset kuvaputkinäytöt vievät paljon tilaa, joten tuplamonitorointi ei välttämättä ole tilan puutteen takia mahdollista toteuttaa.

Varsinainen pelistrategia rahan tahkoamiseen tavoittelevassa multi-tablingissa kannattaa pitää sellaisena, että peleissä ei tarvitse tehdä yhtään turhaa pähkäilyä, vaan yrittää virtaviivaistaa toimintaa. Virtaviivaistamiseen voi kuulua esimerkiksi chatin sammuttaminen ja se, että pelataan vain saman tyyppisiä pelejä samaan aikaan (mahdollisesti jopa samassa pelipaikassa). Voi hyvinkin osoittautua järkeväksi manööveriksi asentaa koneelle jokin useista ohjelmistoista, joilla multi-tablingin voi pitää miellyttävänä kokemuksena. Nimittäin useat pokerialustat tuppaavat vilkkumaan ja välkkymään silloin kun ne ovat seurankipeitä, tarkoittaen siis sitä, että kun pelaajan odotetaan reagoivan johonkin. Esimerkiksi PokerTracker ja Tweak UI ovat tähän tarkoitukseen soveltuvia sovelluksia.

Takaisin etusivulle

© 2011–2024 Rahapotti.com